De supportersverenigingen SVFCU en True Support van FC Utrecht hebben zaterdag het overleg tussen de KNVB en het supporterscollectief verlaten." /> De supportersverenigingen SVFCU en True Support van FC Utrecht hebben zaterdag het overleg tussen de KNVB en het supporterscollectief verlaten. (Foto: ANP)" /> De supportersverenigingen SVFCU en True Support van FC Utrecht hebben zaterdag het overleg tussen de KNVB en het supporterscollectief verlaten." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Supportersverenigingen FC Utrecht verlaten uit protest overleg met KNVB

UTRECHT - De supportersverenigingen SVFCU en True Support van FC Utrecht hebben zaterdag het overleg tussen de KNVB en het supporterscollectief verlaten. De twee verenigingen deden dit uit protest richting de voetbalbond omdat er donderdag bij het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Wit-Rusland geen aandacht werd gegeven aan de aanslag van maandag 18 maart in Utrecht.

Gökmen Tanis schoot maandag drie mensen in een tram in Utrecht dood en daarbij raakte door zijn actie vijf mensen gewond. Op de KNVB was er veel commentaar dat er donderdag geen minuut stilte werd gehouden en dat er ook niet met rouwbanden werd gespeeld. Volgens de Nederlandse voetbalbond paste dit niet in het protocol omdat er geen dag van nationale rouw was afgekondigd.

"Toen het kindje van Boulahrouz overleed werden er rouwbanden gedragen. Bij het overlijden van Johan Cruijff en Eberhard van der Laan werden er rouwbanden gedragen en werd een minuut stilte in acht genomen. Dit zonder dat er door de overheid 'nationale rouw' was afgekondigd. Volkomen terecht dat hen het respect is betuigd wat zij verdienden", schrijft supportersvereniging True Support op Facebook.Volgens de supportersverenigingen is het nu niet de overwinning van Nederland op Wit-Rusland(4-0) die wordt onthouden. "Wat bij velen in gedachten zal blijven is het gebrek aan het niet herdenken door de KNVB en dat is een zeer groot verlies. Wij hebben dan ook besloten dat er voor ons bij de huidige stand van zaken geen basis is om met de KNVB in gesprek te gaan. Wij zullen dit overleg van vanmiddag na deze verklaring dan ook verlaten."

FC Utrecht-grootaandeelhouder Frans van Seumeren had vrijdag in het RTV Utrecht-programma Een Berg Sport ook al commentaar op de beslissing van de KNVB.

De supportersverenigingen van FC Utrecht lazen hun statement voor, aan onder meer de aanwezige Michael van Praag.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -