Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Pizzabakkers halen diploma in Utrecht

1/2
UTRECHT - Tien pizzabakkers gaan vanaf vandaag als eerste in Nederland gediplomeerd aan de slag. In Utrecht kregen ze een diploma in het bakken van pizza's uitgereikt en alle bakkers zijn direct verzekerd van een baan.

Opleidingsmanager Abdel Harchaoui van DOK 030, dat de cursus verzorgt, is trots op zijn leerlingen. "Dat ze uiteindelijk zeggen: 'ik heb na al die jaren weer een diploma kunnen halen' dan kan je alleen maar trots zijn en tevreden kijken op het resultaat wat we behaald hebben."

DOK 030 is een wijkorganisatie die bewoners van de wijk Overvecht en ondernemers steunt bij werken en ondernemen door bijvoorbeeld opleidingen aan te bieden. Nourdin Boughaje is een van de afgestudeerde pizzabakkers. Na drie maanden in de schoolbanken gaat hij nu stage lopen en dan aan het werk. "Ik ben heel erg blij met mijn diploma", verteld hij met een glimlach van oor tot oor. "Ik heb een diploma en kan nu makkelijk werk vinden."

Het diploma stelt volgens de gloednieuwe pizzabakker dan ook echt wat voor: "Als je een diploma hebt dan heb je echt veel kennis van het vak." Nourdin kan dat nu ook alleen maar denken aan zijn toekomst. "Dan heb je een basis. Ik kan nu ook voor mijzelf een pizzeria openen."

Diploma voor tien pizzabakkers in Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad