Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ballonnenverbod wint fors terrein, aantal gemeenten verdrievoudigd

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Steeds meer gemeenten kiezen voor een verbod op het oplaten van ballonnen, blijkt uit cijfers van de stichting De Noordzee. Ballonnen die in de natuur terechtkomen zijn volgens critici schadelijk voor onder meer vogels. Ballonresten worden teruggevonden in natuurgebieden en in zee.

In onze provincie hebben Utrecht, Zeist en Utrechtse Heuvelrug al besloten het loslaten van ballonnen te gaan verbieden om het milieu en dieren te beschermen. Andere gemeenten in de provincie Utrecht kiezen niet voor een verbod, maar voor een ontmoedigingsbeleid. Het gaat dan om Amersfoort, Baarn, Eemnes, Soest, Houten en IJsselstein. Ballonnen oplaten is met name op Koningsdag een traditie.

Stichting De Noordzee heeft het beleid van alle Nederlandse gemeenten weergegeven in een interactieve kaart. Een jaar geleden had nog vijf procent van de gemeenten een verbod op het laten wegvliegen van ballonnen. Inmiddels is dat gestegen naar zeventien procent. Twintig procent van alle gemeenten probeert ballonnen oplaten te ontmoedigen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -