Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Opnieuw verdacht pakketje gevonden bij Rabobank Kanaleneiland, omgeving weer vrijgegeven

1/4
UTRECHT - Bijde Rabobankin de Utrechtse wijk Kanaleneiland is opnieuw een verdacht pakketje gevonden. De omgevingvan de Amerikalaan en Beneluxlaanwas daarom enige tijdafgezet. Meerdere bedrijven werden ontruimd, net als vier woningen.

Twee weken geleden werd in dezelfde omgeving ook al een verdacht pakketje gevonden. Dat bleek toen te gaan om een nepexplosief. Het verdachte voorwerpwasdit keereen koffertje, dat op de stoep naast de bankis neergezet. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse geweest voor onderzoek, rond 13.30 uur zei de politie dat het loos alarm was en dat de omgeving is vrijgegeven.INSCHATTING

De politie zegt tegen RTV Utrecht dat het verdachte pakketje direct serieus werd genomen. "Als wij een onbemand voorwerp tegenkomen of we krijgen daar een melding van, dan gaan wij inschatten wat er nodig is. Op basis van die inschatting is de explosieve verkenning ingezet en de EOD ingeschakeld."

De politie gaat er niet vanuit dat hetverdachtekoffertje van vandaag te maken heeft met het nepexplosief van twee weken geleden. "We onderzoeken altijd alles als er een verdachte situatie is f als er een verband lijkt te zijn. Maar vooralsnog beschouwen we het als twee aparte incidenten."

BOMPAK

Een omwonende had vanmiddag ook direct de indrukdat de situatiezeer serieus werd genomen, zo vertelde hij vanmiddag tegen RTV Utrecht."Een robot reed net vanuit een busje van de EOD de Amerikalaan in. Tien minuten later kwam een man in een bompak. Hij liep een paar keer heen en weer. Daarna liep hij terug met een pakketje en dat heeft hij in het busje gelegd."

Ondertussen stonden er de nodige mensen op straat naar het EOD-onderzoek te kijken. "Het hele Rabobank-kantoor is ontruimd. Er is een groot lint over de weg gespannen en daarachter staan bewoners te kijken", aldus de omwonende.

 Bommenzoekers waren ter plaatse. Bommenzoekers waren ter plaatse. | Foto: Koen Laureij

NIET BANG

Een anderebewoner vertelde dat ze ziek op bed lag toen de politie aanbelde. Ze moest haar huis uit en daar baalde ze van. Ze zat numeer dan eeneen uur buiten op straat te wachten. Hoewel het de tweede keer is dat er een verdacht pakket is gevonden, warende bewoners niet bang.

 Het koffertje stond naast het rabobank-gebouw. Het koffertje stond naast het rabobank-gebouw. | Foto: Koen Laureij

Ook de trams mochten van de politie niet rijden. Rond 13.30 uur meldde U-OV dat het tramverkeer weer werd opgestart.


Politie onderzoekt pakketje op Beneluxlaan


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -