Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

"Opheldering over faillissement Joost Zorgt"

UTRECHT - De SP in Utrechtheefthet gemeentebestuur om opheldering gevraagd over het failissement vanthuiszorgorganisatie Joost Zorgt.

Gisteren viel het doek voor de Utrechtse instelling. Oprichter Joost Nauta, die zelf vanwegeeen spierziekteafhankelijk is van thuishulp, vroeg het faillissement aan omdat goede zorg niet langer gegarandeerd kon worden.

SP-raadslid Ruurt Wiegant:"Wij willen de garantie datclenten gewoon hun vaste zorgverlener kunnen houden en we willen dat alle werknemers, met behoud van minstens hun huidige arbeidsvoorwaarden, worden overgenomen door andere organisaties. Wij vinden het absurd dat zij nu de dupe dreigen te worden van dit faillissement."

PROBLEMEN

Wiegantwil ook weten waarom de continuteit van de zorg niet langer gegarandeerd kon worden bij Joost Zorgt en of de inspectie op de hoogte was van de problemen. Daarnaastvraagt de SP'er opheldering over berichtgeving in de mediadat er "een financieel en inhoudelijk verschil" was met zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

AFWIKKELING

In nauwe samenwerking metalle betrokken partijenwil Joost Zorgt de gecontracteerde zorg voor de clinten zo goed mogelijk overdragen aan collega-zorginstellingen.

"In de komende periode staat continuteit van zorg, arbeid en inkomen centraal", liet oprichter Nauta gisteren weten. "We blijven ons inzetten voor passende zorg voor onze clinten. Je kunt namelijk ook menswaardige zorg organiseren zonder die daadwerkelijk zelf te leveren."

ZILVEREN KRUIS

Zilveren Kruiszegt mee te werken aan een"ordentelijke afwikkeling" van het faillissement. "Ondanks dat wij met Joost Zorgt geen contract meer hebben, nemen wij uiteraard richting onze verzekerden en WLZ-clinten onze verantwoordelijkheid", aldus de zorgverzekeraar.

NESU

Joost Zorgt heeftdriehonderd medewerkers, voornamelijk zzp'ers.De instelling heeft in Utrecht onder meer een centrum voor dagbesteding, dat is vernoemd naar voormalig FC Utrecht-speler Mihai Nesu. De Roemeen zit sinds 2011 in een rolstoel nadat hij op de training van FC Utrecht een nekwervel brak. Nesu kwam tijdens zijn revalidatie in contact met mensen van Joost Zorgt.Wat het faillissement voor het centrum betekent, is nog niet bekend.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -