LIVEBLOG: FC Utrecht geeft het weg in slotfase

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanmiddag om 14.30 op tegen PEC Zwolle. De ploeg van Dick Advocaat verloor afgelopen weekend met 1-0 van Willem II. Dat was alweer de derde nederlaag op rij voor de Domstedelingen. Tegenstander PEC Zwolle is bezig aan een opmars. Onder leiding Jaap Stam, sinds de winterstop trainer van de Blauwvingers, won het al twee keer op rij.
De wedstrijd is LIVE te horen in Namen&Rugnummers op Radio M Utrecht via 93.1FM.

TUSSENSTAND

4-3
90+2' | GOAL! Van Duinen doet het voor de thuisploeg. De aanvaller van PEC Zwolle doet FC Utrecht in blessuretijd heel, heel veel pijn. Klaiber wordt geklopt aan de binnenkant en Van Duinen rondt koeltjes af: 4-3
89' | DOELPUNT! Het wordt gelijk in Zwolle. Mike van Duinen blijft koel en benut de penalty: 3-3.
87' | PENALTY?! Eerst lijkt er een vrije trap gegeven te worden, maar de overtreding van Gavory blijkt, aangegeven door de VAR, op de rand van het strafschopgebied. Strafschop voor PEC Zwolle.
84' | Het is dringen voor het Utrechtse doel! Schot van Thy nipt gekeerd door Van der Maarel.
79' | De aansluitingstreffer namens PEC Zwolle via Thomas Lam. Uit een hoekschop zet de Finse verdediger goed door en frommelt hij de bal langs Jensen: 3-2.
76' | Van der Maarel is binnen de lijnen gekomen voor Bahebeck.
74' | GOAAAAL! Fenomenale pass van Gustafson wordt met de punt van de schoen afgerond door Jean-Christophe Bahebeck, die zometeen gewisseld gaat worden. 3-1!
71' | Rode kaart voor Urby Emanuelson. De middenvelder van FC Utrecht komt ongelukkig met gestrekt been in en na contact met de VAR in Zeist besluit Kuipers direct rood te geven.
Beluister het commentaar bij de treffer van Timo Letschert (1-2)
63' | Opnieuw Bazoer die voor gevaar zorgt. De nieuweling vindt opnieuw Van de Streek via een voorzet. Hij kan de bal net geen richting geven
59' | GOAAAL! Timo Letschert brengt FC Utrecht op voorsprong, na een fraaie kopbal vanuit een hoekschop. 2-1 voor FC Utrecht
57' | Slippertje van David Jensen! De goalie van FC Utrecht lijkt een bal eenvoudig te kunnen pakken, maar de bal glippen. Van Duinen profiteert niet namens PEC
50' | De eerste gele kaart voor FC Utrecht. Riechedly Bazoer gaat op de bon.
46' | We zijn weer begonnen bij PEC Zwolle - FC Utrecht (1-1). Weet FC Utrecht in de tweede helft de winst te pakken?
45' | Minuut extra speeltijd bij PEC Zwolle - FC Utrecht, waar we afstevenen op een 1-1 ruststand, na een attractieve eerste helft.
36' | Tweede gele kaart voor PEC Zwolle. Younes Namli gaat op de bon na een overtreding op Joris van Overeem.
Beluister het commentaar terug bij de treffer van Vito van Crooij (1-1)
24' | DOELPUNT! Het staat weer gelijk in Zwolle. Namli kan vrij voorzetten vanaf de linkerkant en plots duikt Van Crooij op voor Jensen, die vrij kan binnenkoppen. Het centrale duo van FC Utrecht is nergens te bekennen
21' | Scheelt niets! De vrije trap van Emanuelson wordt door niets en niemand geraakt en scheert langs het doel van PEC Zwolle. Tussenstand na nog altijd 0-1, na de vroege treffer van Gustafson
20' | LAT! Namli vindt ruimte voor een afstandsschot, dat kiezelhard afspat op de lat van het doel van David Jensen. FC Utrecht komt met de schrik vrij
10' | Eerste gevaar van de thuisploeg. Na een fout van Emanuelson gaat de bal tegen een Utrechtse arm, maar geen sprake van opzet, dus geen strafschop. Poging van Namli gaat ruim over het doel
Beluister het commentaar terug bij de treffer van Simon Gustafson (0-1)
6' | GOAL! Daar is de openingstreffer! Simon Gustafson met een verwoestend schot van buiten het strafschopgebied! FC Utrecht op voorsprong tegen PEC Zwolle
1' | OEI! Na minder dan een minuut een grote kans voor FC Utrecht. Sean Klaiber stoomt op en schiet keihard tegen het houtwerk van het Zwolse doel.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Van Overeem, Gustafson, Bazoer, Van de Streek, Emanuelson; Bahebeck
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal; Namli, Clement, Bouy; Van Crooij, Thy, Van Duinen