Debutant De Ruiter schiet IJsselmeervogels in extremis langs AFC

© RTV Utrecht / Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maurice de Ruiter heeft zijn debuut voor IJsselmeervogels opgeluisterd met een overwinning in de topper tegen AFC. De aanvaller benutte in de extra tijd een strafschop, waardoor de Vogels drie punten afpakten van koploper AFC. Op een sfeervol Sportpark Goed Genoeg werd het 3-2.
Een korte samenvatting van AFC - IJsselmeervogels, door Bert Kous

VROEGE VOORSPRONG

Ondanks een sterke openingsfase van AFC nam IJsselmeervogels vroeg in de wedstrijd de leiding. Danny van den Meiracker tekende in de tiende minuut voor zijn tiende treffer van het seizoen: 1-0. Een kwartier later trok AFC via Milan Hoek de stand alweer gelijk.
Vogels-trainer Ted Verdonkschot: "Gelijkspel was de verhouding"
Na rust ging het spel op en neer. Twintig minuten voor tijd kregen de Vogels de uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong. Mike van de Laar werd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, waarna Van den Meiracker de toegewezen penalty nam. De spits faalde niet en scoorde de 2-1.

SPANNENDE SLOTFASE

Nog geen vijf minuten daarna was het alweer 2-2, nadat Kenny Teijsse zijn hoofd zette achter een uitstekende voorzet. De slotfase was uiterst spannend, met twee ploegen die vol voor de overwinning gingen.
Maurice de Ruiter: "Het was een 100% penalty"
In de blessuretijd werd debutant Maurice de Ruiter, die in de winterstop overkwam van DVS'33, neergehaald in de zestien. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip, waarna De Ruiter zelf achter de bal ging staan. Met alle druk op zijn schouders wist de aanvaller de 3-2 binnen te schieten, waardoor de Rooien met de zege aan de haal gingen.
10' Danny van den Meiracker [0-1]
24' Milan Hoek [1-1]
72' Danny van den Meiracker, pen. [1-2]
76' Kenny Teijsse [2-2]
94' Maurice de Ruiter, pen. [2-3]

SPANNING TERUG IN KAMPIOENSSTRIJD

Met de overwinning op concurrent AFC heeft IJsselmeervogels de kampioensstrijd weer helemaal geopend. Het verschil tussen koploper AFC (38) en nummer twee IJsselmeervogels (36) is nog maar twee punten. Beide ploegen moeten nog 17 duels spelen in de Tweede Divisie.