Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

FNV: maaltijden bezorgen is te gevaarlijk voor 15-jarigen

PROVINCIE UTRECHT - Het zou jongeren van 15 verboden moeten worden om nog langer maaltijden te bezorgen. Dat zegt vakbond FNV naar aanleiding van het ongeluk in Utrecht waarbij deze week een jonge maaltijdbezorger werd aangereden en overleed.

De vakbond noemt maaltijden bezorgen gevaarlijk en vindt het werk daarom ongeschikt voor kinderen, schrijft de NOS. "Wij scharen dit onder gevaarlijk werk", zegt een woordvoerder. "Je hebt te maken met verkeerssituaties, met werkdruk en je krijgt vaak maar per levering betaald. Dat leidt tot situaties waardoor wij het als gevaarlijk werk beschouwen."

Een ander risico dat FNV noemt is het feit dat maaltijdbezorgers vaak in het donker werken en het risico lopen om overvallen te worden.

Volgens de arbo-regels mogen 15-jarigen op een schooldag maximaal twee uur per dag werken tussen 07.00 en 19.00 uur. Daarbij mogen ze alleen licht werk doen.

Het ongeval met een auto gebeurde woensdagavond rond 20.55 uur ter hoogte van de bushalte Patrimoniumstraat. Vermoedelijk vond de aanrijding plaats toen de bezorger met zijn fiets de weg overstak. Door de klap brak zijn fiets in tweeŽn. De jongen†werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed de volgende dag alsnog aan zijn verwondingen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad