Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Geliquideerde broer van kroongetuige twee dagen voor zijn dood: "Wij zijn niet van belang"

UTRECHT - De vermoorde broer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. was doodsbang voor de wraak van Ridouan Taghi, die wordt gezocht voor liquidaties. Het Parool heeft WhatsApp-berichten ingezien waaruit dat zou blijken.

In de berichten stelde Reduan B. dat de beveiliging van hemzelf en zijn familie kennelijk "niets mocht kosten". "Wij zijn niet van belang. Wij zijn collateral damage", schreef hij twee dagen voor zijn dood.

Het Openbaar Ministerie heeft steeds gezegd dat de omgebrachte Reduan B. maar beperkt beveiliging wilde toen zijn broer een week daarvoor als kroongetuige was gepresenteerd. Het openbaar maken van de deal gebeurde terwijl een groot deel van de familie nog helemaal geen beveiliging had.

Uit de appjes blijkt volgens Het Parool ook dat Reduan B. ervan overtuigd was dat de groep rond Taghi familieleden liet observeren. "Ze stonden op ons te wachten (..) 101 procent." Ook stelt hij dat hij uit veiligheidsoverwegingen een afspraak heeft afgezegd en klaagt hij dat de familie slecht wordt geïnformeerd door justitie, schrijft de krant.

De onschuldige Reduan B. werd geliquideerd in zijn kantoor in Amsterdam. Tegen de schutter is 28 jaar celstraf geëist. De verdachte zegt dat hij geen flauw idee had dat het beoogde doelwit de broer van de kroongetuige was. Morgen is de uitspraak tegen de verdachte.

Sinds de schokkende moord leven de familieleden van kroongetuige Nabil B. met nieuwe identiteiten in safehouses. De beveiliging heeft inmiddels meer dan een miljoen euro gekost en leidt tot hoogoplopende ruzie tussen de familie en het OM, schreef het AD vanmorgen.

Volgens de krant is er bij politie en justitie begrip voor de situatie van de familie B., maar bestaat er ook irritatie over sommige declaraties die familieleden doen. Het zou gaan om een verzorgde reis naar een pretpark van de hele familie en de aanschaf van peperdure kogelwerende dekens.

Kroongetuige Nabil B. wordt zelf verdacht van betrokkenheid bij de vergismoord op Hakim Changachi in Overvecht. Na zijn aanhouding besloot hij openheid van zaken te geven aan het Openbaar Ministerie. B. legde onder meer verklaringen af over de voortvluchtige Ridouan Taghi uit Vianen. Hij is volgens politie en justitie de opdrachtgever van een lange reeks liquidaties.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad