"Duidelijk en toegankelijk" anti-vuurwerkbord onthuld

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
UTRECHT - "thx dat je hier niet knalt!" Met die tekst hoopt de gemeente Utrecht dat er geen vuurwerk wordt afgestoken in de vuurwerkvrije zones in de stad. Burgemeester Jan van Zanen en CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren onthulden vandaag het eerste bord in Park Bloeyendaal.
Het bord is een aanvulling op de al bestaande borden, op initiatief van Van Waveren. Die vond dat het bestaande bord wel wat extra's kon gebruiken. Van Zanen: "We hebben al effectieve bordjes, maar wel een beetje saai, geef ik eerlijk toe. Mensen die creatief zijn en er verstand van hebben, hebben toen dit bedacht."
Van Waveren: "Er staat eigenlijk thanks dat je niet knalt. Jongeren kunnen dit heel goed begrijpen." Het bord geeft ook tekst en uitleg over waarom op bepaalde plekken geen vuurwerk mag worden afgestoken.
Van Waveren vindt de tekst een voorbeeld van duidelijke communicatie. "De noodzaak voor goede communicatie op straat geldt natuurlijk niet alleen voor vuurwerkborden, maar het is wel een goed voorbeeld. We hopen dat de gemeente daar nog meer werk van gaat maken." Daarnaast is het bord volgens het raadslid duidelijker en toegankelijker dan een standaard bord.