Neergeschoten man Kanaleneiland probeerde indringers tegen te houden

© Michiel van Beers
UTRECHT - De politie heeft in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht meer informatie vrijgegeven over een schietincident in Kanaleneiland.
Een 24-jarige man uit Utrecht werd op 11 november neergeschoten voor een flat aan de Alexander de Grotelaan. Het slachtoffer was 's avonds samen met een vriend in een café in Kanaleneiland. Rond tien voor half acht belde de vriendin van zijn vriend. Ze vertelde dat er meerdere jongemannen voor de flat aan de Alexander de Grotelaan stonden. Zij belden beneden aan en wilden de centrale hal in. De vriendin vertrouwde het niet en vroeg haar vriend naar huis te komen.

KELDERBOX

De twee mannen reden vervolgens naar de flat aan Alexander de Grotelaan. De vriend van de vrouw liep de centrale hal binnen en hoorde gerommel in de kelderboxen. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij vier jongemannen via de buitendeur van de kelderboxen wegrennen.

SCHOTWOND

De vriend van de man stond nog buiten. Hij probeerde de verdachten daar tegen te houden. Totdat hij plotseling een knal hoorde. Hij bleek in zijn borst te zijn geschoten. De vier verdachten gingen er via een poortje vandoor in de richting van de Hannolaan. Het is onbekend hoe zij daarna verder zijn gevlucht.
De flat in Kanaleneiland.
De flat in Kanaleneiland. © Bureau Hengeveld

MOTIEF

De neergeschoten man en zijn vriend hebben geen idee wat de aanleiding was voor de schietpartij. Uit onderzoek van de recherche is nog niet duidelijk geworden wat de vier jongemannen bij de kelderboxen deden en of zij het bewust hadden gemunt op een van de twee. De gewonde man is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1
- Jongeman
- Blanke huidskleur
- Vermoedelijk van Marokkaanse afkomst
- 1.70-1.80 meter
- Normaal tot atletisch gebouwd
- Zwarte jas met capuchon
- Een zwarte spijkerbroek
Verdachte 2:
- Jongeman
- Licht getinte huidskleur
- Slank postuur
- 1.75-1.80 meter
- zwarte Colmar jas aan met een rode capuchon, die hij over zijn hoofd had.
- Onder de capuchon droeg hij een zwart petje.
Verdachte 3:
- Jongeman
- Licht getinte huidskleur
- Fors postuur
- Rende opvallend waggelend
- Geheel donker gekleed.
Verdachte 4:
- Jongeman
- Licht getinte huidskleur
- Geheel donkere kleding
Tips kunnen doorgegeven worden via 0800-6070. Anoniem informatie kan ook: 0800-7000.
Bureau Hengeveld: schietpartij Kanaleneiland