Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Taghi overwoog moord op officier van justitie: "Zullen we die kk Plooij laten slapen?"

UTRECHT - Ridouan Taghi uit Vianen, de meest gezochte crimineel van Nederland, heeft†de mogelijkheid†besproken om officier van justitie Koos Plooij te laten liquideren. Dat blijkt volgens NRC Handelsblad uit beveiligde PGP-berichten die de recherche heeft onderschept† bij telecomaanbieder Ennetcom.

De krant kreeg inzage in dossierstukken en†berichtenverkeer op 17 april 2016. "Sir, zullen (we) die kk Plooij laten slapen",†stuurt de gebruiker van een adres dat volgens de recherche in gebruik is bij Taghi. De ontvanger van†het bericht maakt gebruik van de bijnaam die hoort bij Rico R., een ander kopstuk uit de cocaÔnemaffia. Zijn bijnaam is Rico de Chileen.

Hij reageert volgens†NRC Handelsblad†als volgt: "Haha, Hermano Sir. Dat zijn echte gedachtes, maar nee. (....) Wachten en kijken of we het anders kunnen doen. Wij hadden dat toen tegen mensen gezegd en kregen zwaar hoofdpijn!!! Hermano Sir, we doen wat we moeten doen. Fuck ze, maar we moeten scherp en tactisch te werk gaan!!"

Taghi en Rico de Chileen worden door het OM gezien als leidende figuren in de Nederlandse onderwereld. Officier Plooij gaf leiding aan het onderzoek waar deze kennis uit voortkomt. Er gaan al langer geruchten dat†Taghi en Rico de Chileen hebben samengewerkt. De PGP-berichten bevestigen dat volgens de recherche.

De berichten bevestigen volgens NRC ook de angst voor een aanslag op een lid van de rechterlijke macht. Die vrees†is binnen†het OM versterkt door de moord op een onschuldige broer van de kroongetuige Nabil B., schrijft de krant. B. heeft belastende verklaringen afgelegd over Taghi, die†wordt gezocht voor betrokkenheid bij cocaÔnehandel en een serie moorden in de regio†Utrecht.

Rico de Chileen zit momenteel vast voor lidmaatschap van een criminele organisatie die zich bezighield met cocaÔnehandel en witwassen. Het is waarschijnlijk dat het OM†Rico R. nu†ook gaat vervolgen voor betrokkenheid bij liquidaties. Volgende week†bespreekt de rechtbank†het onderzoek naar Rico de Chileen. Dan zullen ook de PGP-berichten worden voorgelegd.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad