Duurzaam energiepark moet CO2-uitstoot in Utrecht verminderen

© RTV Utrecht
UTRECHT - De energiecoöperatie Rijne Energie organiseert vanavond haar eerste algemene ledenvergadering in de Metaal Kathedraal in Utrecht. De coöperatie heeft als doel om samen met de omwonenden van de polders Rijnenburg en Reijerscop een duurzaam energiepark op te richten.
Het doel van de coöperatie: een duurzaam energiepark ontwikkelen dat "een significante bijdrage levert aan de duurzame energie" en de ambities van de gemeente Utrecht om CO2 te verminderen. "Afhankelijk van het scenario dat gekozen gaat worden, kan dit energielandschap tot één derde bijdragen aan deze doelstellingen", aldus de coöperatie.
Uiteindelijk wil de coöperatie binnen de regio duurzame stroom verkopen. "Iedereen kan voor 10 euro lid worden van onze coöperatie", legt bestuurslid Josje Fens uit. "Uiteindelijk gaan we die stroom ook verkopen. In de stad Utrecht alleen al kunnen we die stroom natuurlijk makkelijk kwijt, en natuurlijk ook met Nieuwegein en IJsselstein en andere omliggende plaatsen kun je die stroom zeker lokaal verkopen."
Zes weken geleden werd Rijne Energie opgeleverd, op dit moment zijn er ongeveer honderd leden. "Uiteindelijk hopen we volgend jaar rond de duizend leden te zitten", aldus Fens.
Geïnteresseerden die (nog) geen lid zijn, zijn ook welkom op de Algemene Ledenvergadering vanavond. Aanmelden kan door een mail te sturen naar rijne.energie@gmail.com.