FC Utrecht ziet zegereeks eindigen in Arnhem

Letschert gaat het luchtduel aan
Letschert gaat het luchtduel aan © Orange Pictures
UTRECHT - Na vier competitiezeges op rij is er een einde gekomen aan de zegereeks van FC Utrecht. De ploeg van Dick Advocaat wist de scalp van Vitesse niet te pakken te krijgen en verloor in de Gelredome met 2-1.
De hoogtepunten van Vitesse - FC Utrecht zoals de wedstrijd te horen was op Radio M Utrecht
Na een klein uur opende Bryan Linssen, na een fraaie combinatie met Roy Beerens, de score voor Vitesse met een bekeken schuiver. Beerens legde de bal terug met een hakbal. Voor Linssen, die vorig seizoen goed was voor vijftien doelpunten, was het zijn eerste goal sinds 728 minuten. Opmerkelijk genoeg trof Linssen nog doel met zijn eerste schot van het seizoen. Met zijn laatste dertig schoten wist hij het net niet te vinden.
Mark van der Maarel: "We speelden gewoon niet goed"

GEEN ANTWOORD OP MADRILEENS WONDERKIND

Halverwege de tweede helft schoot Real Madrid-huurling Martin Ødegaard raak uit een vrije trap. Voor de Noor was het zijn eerste goal voor Vitesse. Cyriel Dessers maakte er 2-1 van (hij veranderde een schot van Lukas Görtler met het hoofd van richting), maar ondanks aardige mogelijkheden kwam de ploeg van Dick Advocaat in Arnhem niet tot de gelijkmaker.
Oussama Tannane: "Ik ben geen echte spits"
De afgelopen weken had Vitesse al thuis gewonnen van Heracles Almelo (4-0) en Fortuna Sittard (2-1). FC Utrecht was sinds de aanstelling van Advocaat bezig aan een goede reeks. De laatste nederlaag dateerde van 23 september, toen Feyenoord in De Kuip met 1-0 net te sterk was.
Dick Advocaat: "Spelers mogen me het uitleggen"
FC Utrecht ziet Vitesse langszij komen en zakt naar de zevende plaats in de eredivisie.