Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Shanice van de Sanden vol vertrouwen voor WK kwalificatie

1/2
UTRECHT - Het is een belangrijke dag voor†het Nederlands damesvoetbalelftal. Vanavond spelen ze een†kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland om door te mogen naar het WK†volgend jaar.

De grasmat van de Galgenwaard ligt in ieder geval†prima bij, het is goed voetbalweer en†er komen maar liefst 24.000†toeschouwers op de wedstrijd af.

"Ik sta morgen gewoon met de volle honderd procent op het veld, misschien wel 110 procent",†zei Shanice van de Sanden gisteren tijdens de laatste training. "Ik kan niet wachten om daar te staan met al die supporters om ons heen en dan ook nog in m'n eigen stad, hoe mooi kan het zijn?"

ZWITSERLAND

Voor Shanice is de wedstrijd tegen Zwitserland misschien wel een van de belangrijksten uit haar carržere. Toch blijft ze nuchter. "We proberen dicht bij elkaar te blijven en†elkaar vertrouwen te geven. Het vertrouwen is er, het gevoel in de groep is goed, dus ik ben er klaar voor."

Zwitserland geldt als een underdog in de tweeluik. De ploeg zal waarschijnlijk verdedigend gaan spelen en loeren op een countertje. Van de Sanden rekent zich daarom nog niet rijk. "We moeten dit verdelen over twee wedstrijden. Als we morgen winnen, dan is er nog een uitwedstrijd. Tuurlijk gaan er al wel een paar momenten door m'n hoofd heen, over hoe ik daar ga staan en hoe ik ze pijn ga doen. Dat gaat wel door m'n hoofd heen."

Niet alleen Van der Sanden is afkomstig uit onze regio. Ook keepster Sari van Veenendaal hoort bij ons. Zij komt uit Nieuwegein, maar voetbalt bij Arsenal in Londen.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur.

Voetbaldames spelen belangrijke kwalificatiewedstrijd in Galgenwaard


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -