Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Hardere ambulanceacties, mogelijk later ook in Utrecht

UTRECHT - Ambulancemedewerkers gaan volgende week over tot hardere acties. In plaats van stiptheidsacties houden ze vanaf dinsdag werkonderbrekingen, maakte FNV bekend.
De acties beginnen in Rotterdam en Leiden, daarna komt Utrecht mogelijk aan de beurt.

Bij de acties komt gepland ziekenvervoer te vervallen en reageren ambulancemedewerkers alleen op spoedoproepen. De werkonderbrekingen worden in estafettevorm gehouden.

"De komende weken worden de acties verder opgeschaald. Onverantwoord van werkgevers dat het zo ver heeft moeten komen'', zegt Fred Seifert, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn.

Hij voorziet dat "tientallen'' patiënten in Rotterdam "wat vertraging zullen ondervinden'' als gevolg van de werkonderbreking. Ambulance-instellingen zijn volgens Seifert woensdag op de hoogte gebracht om te voorkomen dat behandelingen van patiÙnten in het gedrang komen.

Ambulancemedewerkers begonnen twee weken geleden met het voeren van acties door heel het land. Dat gaat om stiptheidsacties, waarbij strikt volgens de cao wordt gewerkt.

De medewerkers willen meer loon en minder werkdruk. Bij werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland (AZN) was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad