Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Oranjevrouwen strijden mogelijk in De Galgenwaard om WK-ticket

UTRECHT - Stadion Galgenwaard is mogelijk het decor van de play-offs-finale van de WK-kwalificatie. Het Nederlands vrouwenelftaláspeelt begin november tegen Zwitserland om het laatsteáticket voor het WK van 2019. FC Utrecht bevestigt dat het in gesprek is met KNVB om die wedstrijd in Utrecht te spelen. De KNVB laat weten maandag uitsluitsel te geven.

De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich dinsdag voor de finale van de play-offs, door Denemarken te verslaan. Nu strijdt Nederland tussen 5 en 13 november in twee duels metáZwitserland voor het laatste ticket voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. In de selectie van Oranje zitten met Shanice van der Sanden uit IJsselstein en de Nieuwegeinse keeper Sari van Veenendaal twee regiogenotes.

Stadion Galgenwaard biedt plaats aan ruim 23.000 toeschouwers. De vorige kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Denemarken werd in Breda gespeeld. Voor dat duel waren alleá19.000 tickets binnen vijftig minuten uitverkocht.

VROUWEN IN DE GALGENWAARD

Het is niet de eerste keer dat een interland van de Nederlandse vrouwen in de Galgenwaard gespeeld zou gaan worden. In april 2017 werkte Nederland een oefenwedstrijd af tegen Frankrijk. Later die zomer was de thuishaven van FC Utrecht ook het decor van de opening van het EK voor vrouwen tussen Nederland en Noorwegen. Daarna werden er nog drie groepsduels gespeeld.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -