Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Buurtpastor Titus Schlatmann vertrekt uit de Utrechtse Rivierenwijk

UTRECHT - Titus Schlatmann neemt vandaag afscheid van de Rivierenwijk, waar hij ruim vijfentwintig jaar actief was. In 1992 kwam hij in dienst bij het Buurtpastoraat Utrecht.

Schlatmann heeft veel voor de wijk betekend. Zo stond hij aan de wieg van buurthuis De Jutter. Dat is een Buurthuis in Zelfbeheer, wat wil zeggen dat de gemeente er geen bemoeienis mee heeft. De Jutter werd in 2008 door de toenmalige prinses Máxima geopend. Daarnaast was hij actief om de dialoog tussen diverse bevolkingsgroepen in de wijk te verbeteren. Ook hielp hij bij het ontstaan van de veel gelezen buurtkrant De Rivierenwijker. Van die krant verscheen deze week een speciale editie, waarin veel buurtbewoners herinneringen ophalen aan Schlatmann. Daaruit blijkt zijn enorme betrokkenheid met de wijk en zijn bewoners.

Schlatmann heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te zoeken. Als dank voor zijn inzet voor de buurt krijgt hij uit handen van wijkwethouder Linda Voortman de Speld van Stad uitgereikt. Dat is een Utrechtse onderscheiding die toegekend wordt aan personen die zich langdurig op buitengewone wijze voor Utrecht hebben ingezet op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief terrein. De onderscheiding wordt hem opgespeld bij de viering van het tienjarig bestaan van De Jutter.

In De Rivierenwijker stond een oproep om geld te geven om een barbecue voor de scheidend buurtpastor te kopen. Of dat gelukt is moet later blijken.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad