Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Opnieuw lid motorclub vast voor beschieting Panoramagebouw

WOERDEN - Voor de beschieting van het Panoramagebouw in Amsterdam is een derde verdachte aangehouden. De 45-jarige man uit Spijkenisse is, net alseen van de eerdere twee arrestanten,lid van motorclub Caloh Wagoh Main Triad.

Het kantoorgebouw aan de Teleportboulevard waar onder meer de tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu worden gemaakt werd in juni onder vuur genomen met een antitankwapen. Het pand raakte zwaar beschadigd. De politie denkt dat de man die vanmorgen om 5.00 uur is aangehouden de schutter was.

De eerste verdachte in de zaak was de 41-jarige Richard Z. uit Woerden, de baas van de afdeling Woerden van Caloh Wagoh.Later werdeen 25-jarige Rotterdammer opgepakt. Beiden zitten nog vast, meldt de politie.

Het Openbaar Ministerie strijdt al enige tijd tegen motorclubswaar gewelddadige incidenten worden gepleegd of gestimuleerd. Eind vorig jaar verbood de rechter Bandidos Motorcycle Club en in juni werd Satudarah verboden. Ook Catervarius, een zogenoemde 'brotherhood' die uit de traditie van motorclubs is voortgekomen, kreeg dit jaar een verbod.

Tegen de Hells Angels loopt nog een procedure. De Bandidos gaan vandaag in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -