Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Andere rol trainer De Jong bij FC Utrecht

UTRECHT - De hoofdtrainer van FC Utrecht Jean-Paul de Jong gaat in een nieuwe rol het eredivisieseizoen in. De Jong "krijgt meer een soort manager-rol".

Zijn assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zijn vanaf nu als veldtrainers verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en de ontwikkeling op voetbalgebied. Wel blijft De Jong eindverantwoordelijk.

Een woordvoerster van FC Utrecht bevestigde de veranderingen op technisch gebied naar aanleiding van een interview in de VI met directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. Ze verwees voor verdere informatie naar de inhoud van dat artikel. Volgens Zuidam zijn de doorgevoerde wijzigingen voor de buitenwacht minimaal. "Garanties heb je niet, maar iedereen voelt zich hier prettig bij. Ook Jean-Paul."

Zuidam legt in VI de gang van zaken uit die tot een andere rolverdeling in de technische staf heeft geleid. "Na het vertrek van Erik naar Ajax is Jean-Paul hoofdtrainer geworden en is het ons gelukt de lijn door te trekken. We gingen als zesde de winterstop in en zijn als vijfde geëindigd. Niettemin hebben we deze zomer uitgebreid geëvalueerd. Samen hebben we besloten enkele aanpassingen in de structuur door te voeren. Jean-Paul is en blijft eindverantwoordelijke en is uiteraard nauw betrokken bij alle processen in een monitorende rol, met Luc Nijholt als zijn assistent."

Zuidam: "We hadden op dezelfde voet verder kunnen gaan, aangezien er deels al zo werd gewerkt in de technische staf. Alleen denken we dat er nog meer in zit, zeker nu er meer duidelijkheid is."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -