Vonnis voor Utrechtse 'masseur' die seks met cliënten had

© Pixabay
UTRECHT - Was de seks die een aantal vrouwen afzonderlijk met een Utrechtse masseur hadden tegen hun wil, of hadden ze erin toegestemd? De rechtbank in Utrecht vonnist vandaag over de 37-jarige Utrechter die terecht staat voor verkrachting, danwel aanranding van vier vrouwen.
De verdachte liet zijn cliënten geloven dat hij een opleiding tot masseur volgde en daarvoor wilde oefenen. Daarbij raakte hij hen aan in hun schaamstreek. De man geeft dat toe, maar houdt ook vol dat de seks die daarop volgde een gezamenlijk initiatief was en zeker niet onder dwang plaatsvond. Twee van de vrouwen beweren dat ze "hele vieze thee" te drinken kregen waar ze slaperig van werden en zich "raar" van gingen voelen.

SEKSUEEL STIMULERENDE MIDDELEN

In totaal zijn er overigens niet vier, maar zes vrouwen die klachten hebben over het gedrag van de Utrechter. Twee van hen zeggen wel dat ze zijn betast na het drinken van de vreemde thee, maar deden geen aangifte. De politie heeft bij de verdachte seksueel stimulerende middelen gevonden. Zelf ontkent hij dat hij de vrouwen heeft gedrogeerd.
De advocaat van de Utrechter heeft om vrijspraak gevraagd en stelt dat het bij elk van de klaagsters het woord van de vrouwen tegen dat van de verdachte is. Het OM vindt echter dat de verhalen zo op elkaar lijken, dat dat bewijst dat de verdachte strafbaar is.

FILMOPNAMES

Twee weken geleden moest de Utrechter voorkomen. Bij de rechtbank hoorde hij een gevangenisstraf eisen van twee en een half jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie zegt dat de man in een aantal gevallen ook stiekem filmopnames heeft gemaakt. Daarom zou hij volgens het OM via de reclassering behandeld moeten worden tegen onder meer een zogenoemde voyeurisme-stoornis.
De vrouwen eisen samen bijna 13.000 euro van de Utrechter.