Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

OM: momenteel te weinig bewijs tegen liquidatieverdachte Zakaria A.

UTRECHT - Er is (te) weinig bewijs dat Zakaria A. betrokken is bij de liquidatie van misdaadblogger Martin Kok, vindt het Openbaar Ministerie. Daarom is de dagvaarding tegen de 25-jarige Utrechter ingetrokken.

Het OM benadrukt wel dat A. nog verdachte blijft in de zaak. Het bewijs tegen hem is minder sterk omdat videobeelden van een eerdere moordpoging op Kok opnieuw zijn bekeken. Een bewegingsanalist zei aanvankelijk dat A. op die beelden te zien was, maar dat is bij nader inzien toch niet zo zeker te zeggen.

A. hoeft dus niet meer vast te zitten in de zaak-Kok. Wel blijft hij in gevangenschap wegens een eerdere veroordeling in een andere zaak.

Woensdag zou de rechtszaak tegen A. en medeverdachte Achraf B. uit Utrecht beginnen. A. hoeft zich niet meer te melden, B. staat wel gewoon terecht.

Kok werd in december 2016 doodgeschoten op de parkeerplaats van een seksclub in Laren. Hij was zelf ook afkomstig uit het criminele milieu en na zijn vrijlating uit de gevangenis startte hij Vlinderscrime, een website over criminaliteit. Hij overleefde meerdere aanslagen op zijn leven.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad