Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Margreet: Emmaus denkt na over toekomst

1/3
HAARZUILENS -

Het zit erop: 7 weken lang waren we te gast bij de woonwerkgemeenschap van Emmaus in Haarzuilens. 14 mensen wonen en werken er samen. De twee langst wonenden zijn Jos en Hermien, die al sinds de jaren '80 in Haarzuilens wonen. Ze hebben een relatie en - hoewel ze zelf Úcht niet willen dat we het zo zeggen - 'leiden' de groep.

[Video:1655097' target='_NEW'>Margreet: Emmaus Haarzuilens]

OPVOLGING
Jos en Hermien moeten er nog niet aan denken, maar realiseren zich dat ze niet tot in lengte van dagen hun rol zullen blijven vervullen. "We moeten langzaam aan opvolgers denken", zegt Hermien. "Ik hoop wel dat we altijd onze rol bij de Emmaus zullen blijven houden, maar niet meer op deze manier. We zoeken dus op ons gemak naar twee opvolgers. Liefst een stel, maar dat hoeft niet persÚ."

VERSTERKEN
Ruim dertig jaar geleden streken we hier neer. Dat we zo lang en zo intens betrokken zouden blijven bij Emmaus hadden we toen niet gedacht. "Ik had nog een betaalde baan als psychiatrisch verpleegkundige", vertelt Hermien, "maar na een half jaar dacht ik 'ik vind het hier bij Emmaus veel leuker, joh' en toen heb ik die betaalde baan opgezegd." Samen wonen en samen werken is nooit een probleem voor het stel geweest: "Nee hoor", lacht Jos, "we hebben elkaar juist altijd heel erg versterkt. In taken, maar ook als het bijvoorbeeld een periode moeilijker was met de groep."

[Quote:Jos en Hermien, Emmaus' target='_NEW'>We hebben allebei nooit gegeven om 'huisje, boompje, beestje', deze manier van leven past bij ons.][Image:1680330' target='_NEW'>Margreet met bewoner Martin.]
Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad