Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Radio Einstein aflevering 14: Plan Einstein

UTRECHT - De veertiende aflevering van Radio Einstein is sinds vanmiddag te beluisteren. Deze podcast wordt opgenomen in een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers in Overvecht.

De aflevering van deze week gaat over Plan Einstein. Het is de plek waar de radiostudio van Radio Einstein staat. Het is vooral een bijzondere plek omdat het een ander soort vluchtelingenopvang is dan we gewend zijn. Het is namelijk ook een plek voor buurtbewoners

Op Plan wonen vluchtelingen samen met jongeren uit Overvecht. Er wordt samen gekookt, gegeten en voetbal gekeken. Ook worden er cursussen en activiteiten georganiseerd, waar ook de buurtbewoners gratis aan mee kunnen doen. Denk aan een Engelse les of een cursus ondernemerschap.

PROTEST

Toen de komst van deze vluchtelingenopvang in Overvecht werd aangekondigd, was er veel protest. Nu, 2,5 jaar later is er weinig van die geluiden over. Plan Einstein is een succes. Toch gaan in november de deuren sluiten.

In deze aflevering spreekt Radio Einstein met de vluchtelingen, de medewerkers en de buurtbewoners over dit bijzondere project.

Radio Einstein is een initiatief van Stut Theater, Theatergroep Vreemde Vis en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Plan Einstein en RTV Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad