Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

"Beleid universiteitsbieb zorgt voor kloof tussen studenten"

UTRECHT - Niet iedereen is blij met het nieuws van de Universiteit Utrecht om de twee universiteitsbibliotheken in de stad op sommige momenten alleen toegankelijk te maken voor haar eigen studenten. Studentenunie VIDIUS noemt de pilot 'kortzichtig' en denkt dat de maatregel zorgt voor een kloof tussen studenten van verschilende onderwijsinstellingen.

Volgens de studentenunie is het tekort aan studieplekken in de tentamenperiode niet een exclusief probleem van de UU. De unie stelt dat ook andere onderwijsinstellingen een structureel tekort aan studieplekken hebben.

"Het kan niet zo zijn dat de Universiteitsbibliotheek, een voor ieder toegankelijke locatie, gesloten gaat worden voor studenten van andere onderwijsinstellingen omdat de onderwijsinstellingen niet genoeg studieplekken realiseren", zegt Martijn Grul, de voorzitter van de studentenunie.

De unie vindt dat de Hogeschool Utrecht haar verantwoordelijkheid moet nemen voor het bewerkstelligen van genoeg studieplekken voor haar studenten. Daarnaast is de gemeente aan zet om de MBO-studenten de ruimte te bieden voor andere studielocaties. Tot die tijd moet de UB toegankelijk blijven voor iedere student.

Grul vervolgt: "Aan de HU studeren bijna 40.000 studenten, de bibliotheek biedt echter maar ruimte voor 550 studenten op de Uithof. In de binnenstad biedt de HU aan hun studenten niets en op zondagen is de bieb zelfs gesloten. Geen wonder dat deze studenten uitwijken naar andere locaties."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad