Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Taakstraffen voor Utrechtse relschoppers tijdens bekerfinale

UTRECHT - De rechtbank van Rotterdam heeft zeven supporters van FC Utrecht veroordeeld voor de rellen die uitbraken tijdens de verloren†bekerfinale tegen Feyenoord in 2016. Een andere verdachte werd wegens een gebrek aan bewijs vrijgesproken van mishandeling, maar omdat hij een stadionverbod bleek te hebben is ook hij veroordeeld tot een taakstraf.

De veroordelingen variŽren van het schoppen van een politieambtenaar tot openlijke geweldpleging tegen stewards tijdens het bestormen van een ruimte onder de tribunes. De rellen beperkte zich niet tot de gewone vakken. In het invalidevak vielen ook rake klappen. Een supporter die de begeleider in het gezicht sloeg is veroordeeld tot tachtig uur taakstraf wegens mishandeling.

FAKKELS

De supporter die fakkels gooide in de richting van Feyenoord keeper Kenneth Vermeer is vrijgesproken van de poging tot†zware mishandeling. Maar omdat het ontsteken en gooien van de fakkels mensen in gevaar heeft gebracht en het veld beschadigde moet hij twee dagen de cel in en heeft hij de maximale taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen. Daarnaast moet hij Feyenoord 300 euro betalen voor de schade aan het veld.

De rechtbank verwijt de veroordeelden verder dat ze "een leuke pot voetbalhebben verstoord" en een slecht voorbeeld vormen voor jonge bezoekers van de wedstrijden. Bovendien "verliest het voetbalspel zijn glans door relschoppers".


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad