Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ondernemers: "Afsluiten Cartesiusweg ramp voor bereikbaarheid"

UTRECHT - Het afsluiten van de Cartesiusweg is volgens ondernemers een ramp voor de bereikbaarheid van het naastgelegen bedrijventerrein. Ondernemersvereniging Bedrijvenkring Cartesiusweg heeft zijn leden opgeroepen om zoveel mogelijk druk uit te oefenen op ProRail om de reparatie van het viaduct te versnellen.

Gisteren verschoven twee ondersteuningspalen tijdens sloopwerkzaamheden aan het viaduct. De Cartesiusweg werd daarop uit voorzorg afgesloten. Volgens Wim Pot van Bedrijvenkring Cartesiusweg komt de bereikbaarheid van het bedrijventerrein daarmee nog meer onder druk te staan. In een mail naar ondernemers roept Pot op om "zo veel mogelijk commentaar te leveren en druk uit te oefenen zodat het zo snel mogelijk in orde is en de doorgang weer open kan." Daarnaast zijn de bedrijven geďnformeerd over alternatieve routes.

Een omleiding zoals deze kan voor bedrijven zorgen voor veel extra kosten. Pot neemt zijn eigen verhuisbedrijf als voorbeeld. "Normaal is een verhuiswagen binnen een kwartier of een half uur op het terrein, nu kost dat een uur of anderhalf. Zo'n auto heeft drie á vier mensen aan boord, die allemaal betaald worden. Dat is dan een flinke kostenpost, die ik nergens kan neerleggen. Ik heb een vast tarief met mijn klanten afgesproken maar de personeelskosten lopen zo wel op."

Volgens ProRail gaan de werkzaamheden zeker nog tot 16.00 uur duren, maar er wordt rekening mee gehouden dat de Cartesiusweg tot na de avondspits dicht is.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -