Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Huis in provincie Utrecht kost 333.000 euro, een stijging van bijna 9 procent

1/2
UTRECHT - Koopwoningen in Nederland waren in april bijna 9 procent duurder vergeleken met een jaar eerder. De prijzen zijn ook ietsje harder opgelopen dan een maand eerder. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Voor een woning wordt in Nederland gemiddeld 280.027 euro betaald. In de provincie Utrecht kost een huis nu gemiddeld een kleine 333.000 euro. In de gemeente Utrecht betaal je bijna 327.500 euro. Dat betekent een stijging van 8,8 procent in de provincie en van 10,6 procent in de gemeente Utrecht.

 | Foto: CBS

In de grote steden stegen de huizenprijzen nu ietsje harder, met Rotterdam als koploper (14,9) procent.


DIEPTEPUNT

Sinds het dieptepunt in juni 2013 is er landelijk sprake van een stijgende trend. Een woning kostte vorige maand circa 27 procent meer in vergelijking met toen. Ten opzichte van de piek in augustus 2008 zijn huizen nog altijd iets minder duur. De huizenprijs lag in april dit jaar gelijk aan die van september 2008.

MINDER VERKOCHTE HUIZEN

De afgelopen maand wisselden minder huizen van eigenaar. In april bleek dat 16.267 woningen waren verkocht. Over de eerste vier maanden van het jaar ging het om 68.372 huizen. Dat was 6 procent minder dan een jaar eerder. De totale waarde van de in april verkochte woningen bij elkaar was bijna 4,6 miljard euro.

Bekijk hier de gegevens en het prijzendashboard van het CBS en het Kadaster.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -