Deze vrouw pint met een gestolen pas bij winkelcentrum Overvecht

© Politie
UTRECHT - In ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld liet de politie afgelopen week beelden zien van een vrouw die pint met een gestolen pas.
Een insluiper heeft de pinpas gepikt uit de woning van een  80-jarige vrouw, die in een zorgcomplex in Bilthoven woonde. De dader neemt haar hele portemonnee mee.

PINNEN

Omdat het slachtoffer niet dagelijks haar pinpas nodig heeft, ontdekt ze de diefstal pas bijna een week verdwenen is. Er word in periode meerdere keren met de pas gepind, onder meer aan de Utrechtse Seinedreef, bij Shoppingcenter Overvecht.

VROUW

Op camerabeelden van de geldautomaat is te zien dat een vrouw geld opneemt met de gestolen pinpas. Ze heeft lang blond haar en een opvallend verbeten gezicht. De vrouw pint in totaal voor ruim 1300 euro van de rekening van het slachtoffer. Of de vrouw ook de insluiper is, wordt door de politie onderzocht.
Duidelijk is dat de vrouw geen bekende is van het slachtoffer. Ook blijkt zij niet werkzaam te zijn, of zijn geweest, bij het zorgcomplex waar het slachtoffer woont.

SIGNALEMENT

- blanke vrouw
- lang blond haar
- opvallend verbeten mond
- zwarte zonnebril
- lichte jas met drukknopen
- witte blouse met een beigeachtige broek
- bruine laarzen
Bij de laatste keer dat ze pint heeft ze een donkere jas met grote capuchon met bontrand aan, verder een zwarte coltrui en een donkere broek.
Kent of herkent u de vrouw die met de pinpas van een bejaarde vrouw meer dan 1300 euro pint van haar rekening, laat het weten via de tiplijn op 0800-6040 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.