Zomers Pinksteren (en het blijft de hele week mooi!)

© ANP
UTRECHT - Er breekt een fijne periode aan voor zomerliefhebbers. Pinkstermaandag loopt het kwik op naar 23 tot lokaal 27 graden en ook de dagen daarna flirt de temperatuur met de grens van 25 graden, meldt Weeronline.
Tot en met vrijdag is de kans 70 procent dat de temperatuur in het hele land boven 23 graden uitkomt. Wel kunnen vanwege de warmte dagelijks enkele stevige onweersbuien ontstaan.

WINDEN

Het warme en vrij zonnige weer wordt veroorzaakt door aanhoudende winden uit het oosten tot noordoosten. Hiermee wordt droge en warme lucht vanaf Oost-Europa naar ons land geblazen.
Een feest voor zonliefhebbers
Meteoroloog Yannick Damen
"Zowel morgen als maandag is het feest voor de zonliefhebbers. De zon maakt overuren en her en der ontstaat slechts een vriendelijk stapelwolkje", stelt meteoroloog Yannick Damen.

PINKSTEREN

Pinksterzondag loopt het kwik op naar 20 graden in de Kop van Noord-Holland tot lokaal 25 in Brabant en Limburg. Maandag doen we daar nog een schepje bovenop met een lokale 27 graden in het zuiden en oosten. Ook in de provincie Utrecht wordt de zomerse grens van 25 graden geslecht.

REST VAN DE WEEK

Ook dinsdag verloopt zomerachtig met temperaturen van 23-26 graden. Wel is er iets meer bewolking dan de voorgaande dagen. Vooral in de zuidelijke provincies verschuilt de zon zich vaker achter wolkenvelden. De kans op onweer is groter dan maandag en in het hele land kunnen enkele stevige onweersbuien ontstaan.
Het warme en vrij zonnige weer met aan het eind van de middag kans op enkele onweersbuien lijkt in ieder geval tot en met vrijdag aanhouden. De kans op temperaturen van 23 graden of meer is zelfs 70 procent, aldus Weeronline. Er is 20 procent kans dat de maxima tussen 20 en 23 graden uitkomen en slechts 10 procent kans op een koeler weertype.
"Kortom, de zomer barst volop los en geeft zich niet gauw gewonnen!", aldus Damen.