Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht presenteert Duitse linksback Guwara: "Dit is een buitenkans"

1/2
UTRECHT -

FC Utrecht heeft zich voor komend seizoen versterkt met Leon Guwara. De 21-jarige verdediger komt over van Werder Bremen. Hij tekent een contract tot 2021, met de optie voor nog een extra jaar.

"Leon is een linksback die qua speelstijl uitstekend past in het type voetbal dat FC Utrecht ambieert", zegt FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam. "Hij is verdedigend sterk en heeft een goede snelheid, daarbij heeft hij veel power en drive naar voren."

"In de ijzersterke Bundesliga en de eveneens zeer uitdagende Tweede Bundesliga deed hij de afgelopen jaren ervaring op. We zijn er trots op dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie voor ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft om zich bij FC Utrecht verder te kunnen ontwikkelen."


LINKSBACK

De linksbackpositie was een zorgenkindje voor FC Utrecht afgelopen jaar. Edson Braafheid vertrok halverwege het seizoen, Robin van der Meer beviel niet altijd en uiteindelijk werd Mark van der Maarel opgesteld als linksback. Hij staat normaliter niet op die positie.


LOOPBAAN GUWARA

Guwara speelde in 2016 twee wedstrijden in het eerste van Werder Bremen. Later kwam hij in de Bundesliga ook uit voor Darmstadt 98. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan 1. FC Kaiserslautern. Met die club degradeerde hij uit de Tweede Bundesliga.


ANDERE AANKOPEN

Guwara is de tweede aankoop van FC Utrecht voor het nieuwe seizoen. Maandag werd ook al middenvelder Joris van Overeem van AZ vastgelegd. Hij vervangt Zakaria Labyad, die komende zomer overstapt naar Ajax.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -