Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Moedermepper Utrecht krijgt jaar cel en tbs

UTRECHT - Een 33-jarige man is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden voor de zware mishandeling van zijn moeder. Hij sloeg haar vorig jaar oktober in Utrecht hard in haar gezicht en op haar lichaam en stak haar met een stuk glas in haar hoofd en handen. De vrouw hield daar gebroken ribben en diepe snijwonden aan over.

De buren belden de politie omdat ze gegil hoorden, "alsof er iemand werd doodgemaakt". Toen de agenten ter plaatse kwamen zat de vrouw in elkaar gezakt in de keuken, overal lagen bloed en scherven. De man, die zelf in Emmeloord woont, was op de vlucht geslagen, maar door het bloedspoor te volgen kon hij kort daarna worden aangehouden.

TBS

Tbs met voorwaarden houdt onder meer in dat de man zich langdurig psychisch moet laten behandelen. Ook moet hij afkicken van zijn cocaÔne- en cannabisverslaving. Als hij zich daar niet aan houdt, kan de straf worden omgezet in tbs met dwangverpleging.

De verdachte heeft de ruzie en het slaan bekend, maar geeft aan zich de details niet te kunnen herinneren. Hij kampt met verschillende stoornissen: schizofrenie, paranoÔde trekken, depressie, aanpassingsstoornis†en†middelengebruik.

Het vonnis van de rechtbank is gelijk aan de eis van de officier van justitie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad