Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Utrecht telt meer fietsers op bruggen Amsterdam-Rijnkanaal

UTRECHT - Het aantal fietsers dat gebruik maakt van de bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal is sinds de aanleg van de Dafne Schippersbrug met ruim 20 procent gestegen, meldt de gemeente Utrecht. Het aantal fietsers dat gebruik maakt van de Dafne Schippersbrug valt wel lager uit dan verwacht.

Het aantal fietsers dat gebruik maakt van de Dafne Schippersbrug voldoet nog niet aan de vooraf opgestelde prognose. Over de brug, die nu ruim een jaar in gebruik is, fietsen gemiddeld 3600 mensen per dag. De gemeente had gerekend op zeker 4600 tot 10.000 fietsers per dag.

Wel ziet de gemeente het aantal fietsers over het Amsterdam-Rijnkanaal toenemen. Tussen 1 juni 2017 en 28 februari 2018, reden gemiddeld per dag 12.798 fietsers over ťťn van de drie bruggen die Leidsche Rijn met de stad verbinden. In dezelfde periode een jaar eerder waren dit er nog 10.746.


VOLGEBOUWD LEIDSCHE RIJN

Dat het aantal fietsers over de Dafne Schippersbrug lager ligt dan in de prognose van 2011 werd voorspeld, komt volgens de gemeente omdat rekening is gehouden met een volgebouwd Leidsche Rijn. In de wijk worden de komende jaren nog 10.000 woningen bijgebouwd. De woningen worden aan de voet van de brug gebouwd en gaan naar verwachting tot meer fietsverkeer leiden.

Van een uitgestorven brug is geen sprake. Van 1 juni 2017 tot en met 11 mei 2018 telde de gemeente ruim 1.239.587 fietsers. De Dafne Schippersbrug ging op 3 april 2017 in gebruik en moet de fietsverbinding tussen Leidsche Rijn en de rest van de stad verbeteren.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad