Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Floortje Dessing opent Waterwinkel in Utrechtse binnenstad

1/3
UTRECHT - In de Lange Elisabethstraat in Utrecht is vandaag de eerste Vitens Waterwinkel geopend door tv-presentatrice en wereldreizigster Floortje Dessing.

Drinkwaterbedrijf Vitens wil haar klanten met de campagne 'Water uit Lokale bron' bewust maken van de waarde van kraanwater en iedereen oproepen te helpen om drinkwaterbronnen te beschermen. In de pop-up-store kunnen bezoekers tegen kostprijs karaffen aanschaffen waar hun eigen unieke bronverhaal op bedrukt is

Vitens vertelt voor het eerst het verhaal achter het kraanwater. Het komt uit wel honderd verschillende bronnen, met allemaal hun eigen unieke smaak, achtergrond en DNA. Iedere klant van Vitens kan online bekijjken uit welk van de honderd bronnen zijn water komt. Zo zijn sommige bronnen van Vitens heel jong en zacht, zoals in Epe, en andere bronnen juist oeroud en complex, zoals in Spannenburg in Friesland.

"Op reis kom ik het schrijnende gebrek aan schoon drinkwater zó vaak tegen. Natuurlijk in Afrika, maar ook op plekken dichterbij huis, waar je het niet verwacht", zegt Floortje Dessing. "Het gevaar van ziektes als cholera ligt hier altijd op de loer. Dan besef ik weer wat een geluk het is in Nederland geboren te zijn, waar heerlijk fris drinkwater zomaar uit de kraan komt. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst."

De Waterwinkel in de binnenstad van Utrecht is nog tot en met 22 april open.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad