Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Utrechtse aanrander in trein zat al in cel voor drie zedendelicten

UTRECHT - De aanrander die op 5 februari vorig jaar toesloeg in de trein van Emmen naar Coevorden is volgens het Openbaar Ministerie een 22-jarige Utrechter. De man was deze week te zien in Opsporing Verzocht. Na een tip bleek dat hij al bijna twee maanden vastzit voor drie soorgelijke aanrandingen in Utrecht.

Op camerabeelden was de verdachte duidelijk te zien. Hij probeerde een meisje te zoenen en greep haar in haar kruis. Bij een fietsenstalling randde hij het slachtoffer opnieuw aan. Uiteindelijk wist ze weg te rennen.

TIP

Een tipgever herkende de verdachte in de uitzending van Opsporing Verzocht. Toen de politie de naam checkte bleek de man al in de gevangenis te zitten voor aanrandingen in Utrecht halverwege februari. Hij was in eerste instantie niet herkend bij intern overleg over het verspreiden van de camerabeelden.

UTRECHT

De man zou in Utrecht drie slachtoffers hebben gemaakt. Hij volgde de vrouwen en kneep in hun billen, schrijft het Dagblad van het Noorden.

In twee gevallen, op woensdag 14 en donderdag 15 februari, zat de man in een stadsbus met de slachtoffers. Toen de vrouwen bij een halte uitstapten werden ze gevolgd en betast. Vrijdag 16 februari overkwam een derde slachtoffer hetzelfde op de Voorstraat in Utrecht. Alle vrouwen wisten de man af te weren. De 22-jarige Utrechter is zaterdagochtend 17 februari in zijn woning aangehouden. Sindsdien zit hij in de gevangenis.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad