Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Oostveen definitief nieuwe eigenaar De Berekuil

UTRECHT - De verkoop van de Utrechtse camping De Berekuil kan eindelijk afgerond worden. Dat blijkt uit een brief van het college aan de raad.

In november was al duidelijk dat de gemeente en de nieuwe eigenaar tot overeenkomst waren gekomen. Het college van burgemeester en wethouders moest er alleen nog over beslissen. Dat is nu gebeurd. De grond is van de gemeente en die verpacht dit aan de nieuwe eigenaar: Ton Oostveen. De camping zelf is nu nog van Theo Driessen. Oostveen en Driessen bereikten jaren geleden al overeenstemming over de verkoop, maar moesten wachten op toestemming van de gemeente.


BUNGALOWS BOUWEN

De nieuwe eigenaar gaat op het terrein 84 vakantiebungalows bouwen. Vervolgens gaat hij die verkopen. De gemeente heeft veel aanvullende eisen gesteld. Zo mogen de bungalows niet permanent bewoond worden. Ook moet de camping in het seizoen verplicht open zijn voor passanten.


SLECHTE STAAT

De camping is al jaren in deplorabele toestand. De afgelopen jaren zijn pogingen gedaan om de camping op te knappen Daardoor is de camping inmiddels ook een bouwput. Daarnaast zijn er ook nog oude chalets op het terrein. Die worden deels permanent bewoond, maar er zijn er ook die gebruikt worden als vakantiewoning.


GEVECHT MET CHALETEIGENAREN

Driessen en Oostveen zijn al jaren in gevecht met die chaleteigenaren. Die willen niet zo maar vertrekken en het ontbreekt de eigenaren aan middelen om ze te dwingen. Of deze nieuwe overeenkomst tussen Oostveen en de gemeente daar verandering in gaat brengen is nog maar de vraag.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad