Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Vertraging in zaak rond Utrechtse vergismoord

UTRECHT - De strafzaak tegen de mannen die worden verdacht van de zogenoemde vergismoord in de Utrechtse wijk Overvecht, wordt waarschijnlijk pas na de zomer inhoudelijk behandeld. Volgens het OM zijn verklaringen van kroongetuige Nabil B. nog niet beschikbaar. Ook de verslagen van het verhoor van medeverdachte Mohammed R. zijn nog niet binnen bij het OM. Op de geplande datum 29 mei is er nu opnieuw een voorbereidende zitting.

Vandaag staan Guyno O. en Ferrel T. voor de rechtbank vanwege hun betrokkenheid bij de moord op de Utrechter. Zij worden gezien als de schutters. Bij de aanslag kwam de 31-jarige Hakim Changachi om het leven, terwijl het eigenlijke doelwit Khalid H. was. Deze drugshandelaar woonde in dezelfde flat aan de Faustdreef.

Het gaat om een pro-formazitting, waarbij de stand van het onderzoek wordt besproken, meldt verslaggever Riks Ozinga die aanwezig is in de rechtbank. "In de rechtbank is alleen verdachte Ferrel T. aanwezig. Hij zit er de hele ochtend al rustig bij."


ONDERZOEK

Guyno O. en Ferrel T. werden na de moord opgepakt op basis van getuigenverklaringen. Daardoor konden ook de moordwapens gevonden worden in een sloot. Ook zouden dna-sporen zijn aangetroffen. Versleutelde pgp-berichten hielpen bovendien in de bewijsvoering tegen de verdachten.

Ook Nabil B., die kroongetuige is in een reeks liquidatiezaken rond Utrecht en Amsterdam, verklaarde waarschijnlijk uitgebreid over de twee verdachten. Nabil B. wordt zelf verdacht van het medeplegen van de moord op Changachi. Hij zei eerder dat de vergismoord in Overvecht werd gepleegd in opdracht van topcrimineel Redouan T. uit Vianen en diens rechterhand Sad R. uit Utrecht.


GETUIGENVERHOREN

Extra getuigenverhoren zorgen waarschijnlijk voor een vertraging van het proces, zo werd duidelijk tijdens de pro-formazitting. Zo moeten nog twee mensen worden gehoord op verzoek van kroongetuige Nabil B.

Ook zou de mysterieuze 'Getuige A' opnieuw moeten worden ondervraagd. "Deze getuige wordt door justitie compleet afgeschermd en leverde al eerder belangrijke, belastende informatie over de verdachten op", aldus Riks Ozinga.


VERHOREN IN DOSSIER

De verdediging verzocht in de rechtbank om alle verklaringen en verhoren van kroongetuige Nabil B. en medeverdachte Mohammed R. in het dossier te voegen.

Het OM ging niet mee in dat verzoek. Naar de opdrachtgevers achter een enorme reeks liquidaties loopt het omvangrijke onderzoek 'Marengo', het zou dit onderzoek kunnen schaden als er informatie uitlekt via processtukken, aldus de officier van justitie. Ook de rechtbank wees het verzoek van de verdediging af.

Behalve Guyno O. en Ferrel T. zijn ook Mohammed R. en Nabil B. verdachten in de zaak. Een vijfde verdachte werd twee weken na de moord zelf geliquideerd. Deze Justin Jap Tjouw was mogelijk de chauffeur van het moordteam.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad