Koploper Kampong wint thuis uiteindelijk ruim van Tilburg

© RTV Utrecht / Floris Mulder
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben op eigen veld met ruime cijfers gewonnen van Tilburg. De Utrechters wonnen, mede vanwege een sterk laatste kwart, met 5-1 van Tilburg.
Kampong kwam binnen tien minuten al op voorsprong 1-0 voorsprong. Maar vlak voor rust maakte Joep de Natris namens Tilburg de onverwachte gelijkmaker. Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant weer in. Martijn Havenga benutte een strafbal: 2-1.
Jip Janssen maakte in de eerste minuut van het vierde kwart de 3-1. In de drukte voor het Tilburgse doel kon hij de bal binnenwerken.
Jip Janssen maakte in de eerste minuut van het vierde kwart de 3-1. In de drukte voor het Tilburgse doel kon hij de bal binnenwerken. Hierna was Kampong 'los'. De Wijn en Caspers zorgden voor de 4-1 en 5-1.
10' Jip Janssen [1-0]
33' Joep de Natris [1-1]
34' Martijn Havenga [2-1]
55' Jip Janssen [3-1]
65' Sander de Wijn [4-1]
66' Quirijn Caspers [5-1]
Kampong is de koploper van de hoofdklasse hockey. Een plek bij de eerste vier geeft recht op een ticket voor de play-offs om het landskampioenschap.

Sander de Wijn:"Vrijdag tegen Keulen wordt het echt spannend"
Alexander Cox:"We moesten ze breken om uit te kunnen lopen"