Zomertijd begint met redelijke lentedag, met Pasen weer koud

UTRECHT - Met maxima rond 10 graden en minima van een graad of 3 is het komend weekend een stuk warmer dan afgelopen weekend. In de nacht van zaterdag naar zondag wordt de klok om 2.00 uur een uur vooruitgezet. Het is dan waarschijnlijk regenachtig. Zondag, de eerste dag in de zomertijd, is het overwegend droog met zonnige perioden.
"Het uur dat in de nacht naar zondag wordt overgeslagen kan wat het weer betreft prima gemist worden. Het is op veel plaatsen bewolkt en er valt af en toe regen. De temperatuur ligt rond een graad of 4", aldus Weeronline.
Zondagochtend trekt de regen naar het oosten weg en de rest van de dag verloopt op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige westenwind en het wordt 8 tot 12 graden. De temperatuur is hiermee normaal voor eind maart. Een groot deel van de dag zal het in het westen zonniger zijn dan in het binnenland. In de loop van de middag breekt de zon ook in de oostelijke helft van het land goed door.
Komende week wordt het wisselvalliger. Vooral woensdag lijkt een natte dag te worden. Het wordt iets frisser met maxima van 7 tot 10 graden. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt in het binnenland en rond 4 graden aan zee.

PAASWEEKEND

Rond de maandwisseling wordt de verwachting onzeker. Waarschijnlijk blijft het in het paasweekend relatief koud met zelfs een toenemende kans op nachtvorst. Een minderheid van de weermodellen laat een overgang naar warmer lenteweer zien.

AFGELOPEN JAREN

Vorig jaar verliep de eerste dag met zomertijd beduidend warmer dan komende zondag. Het werd 11 tot 15 graden. In het zuiden en westen verliep de dag zonnig, in het oosten en vooral noordoosten waren er een groot deel van de dag wolkenvelden. De dagen erna liep de temperatuur nog wat op. Op dinsdag 28 maart 2017 werd het in Zuid-Nederland 20-21 graden.
Zomertijd 2016 begon onstuimig en nat. Op het moment dat 's nachts de zomertijd inging kwam in het hele land een flinke bak regen naar beneden. Vooral in de westelijke helft van het land kwamen daarbij zware windstoten voor. In de loop van de zondag brak de zon door en liep de temperatuur op naar 11-14 graden.