Arrestaties na ontruiming politiebureau en vondst handgranaten in Utrecht

UTRECHT - De politie heeft twee mannen opgepakt die vanmiddag een handgranaat hebben afgegeven op het politiebureau aan de Marco Pololaan in Utrecht. Daarop werd het politiebureau ontruimd. In de wijk Hoograven werden twee handgranaten gevonden.
Het explosief werd eerder vanmiddag afgegeven op het politiebureau door de twee mannen. Daarna werd het gebouw ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst kwam ter plaatse voor onderzoek en nam het explosief mee.

HOOGRAVEN

De twee mannen wezen de politie ook op een handgranaat in een ondergrondse container op de IJsselsteinlaan in Hoograven. De straat werd daarna afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst kwam ook daar ter plaatse voor onderzoek. Vuilniszakken werden een voor een uit de container gehaald en onderzocht op de aanwezigheid van een explosief. De politie vond uiteindelijk twee handgranaten.
Rond 16.15 uur werd de Marco Pololaan weer vrijgegeven. Agenten konden daarna ook het politiebureau weer in. Vlakbij het politiebureau zitten een stembureau en een school, maar die werden tijdens het onderzoek niet ontruimd.
In 2015 werd het politiebureau aan de Marco Pololaan ook al eens ontruimd vanwege de vondst van een verdachte koffer. Die bleek uiteindelijk ongevaarlijk.