Toiletpotprotest tegen inlichtingenwet op rotonde Overvecht

© GinoPress
UTRECHT - Op de rotonde van de Albert Schweitzerdreef en de Darwindreef in Overvecht is uit protest tegen de nieuwe inlichtingenwet een toiletpot geplaatst. De klep van de pot zit dicht en er bovenop ligt een flinke hoop stront van purschuim.
"Mensen moeten tegenwoordig hun klep houden en die klep stroomt gewoon over", verduidelijkt de Utrechtse kunstenares Angela Kemper. Zij zette de pot er vannacht neer uit protest tegen de zogenoemde sleepwet. Vanochtend heeft ze ook nog een kleinere pot geplaatst bij de bibliotheek in Overvecht.
"Al jouw gegevens komen op straat te liggen. Mensen hoeven toch niet te weten wat jij doet. We worden er gewoon ingelegd weer", zegt Kemper. "We hebben nu een referendum, maar zoals gebleken is uit alle eerdere referenda, is nog nooit naar de bevolking geluisterd. Ze hebben altijd een punt of komma veranderd, waardoor het toch niet door ging."
De kunstenares weet niet hoelang het kunstwerk kan blijven staan, maar zelf gaat ze het niet weghalen. "Hij blijft staan totdat ze hem zat zijn."

Toiletpotprotest tegen inlichtingenwet op rotonde Overvecht