Partij voor de Dieren claimt braakliggende terreinen in Leidsche Rijn

UTRECHT - In het Utrechtse Leidsche Rijn zijn veel te veel stukken grond die geen functie hebben en niet worden onderhouden. Dat vindt de Partij voor de Dieren, die de braakliggende terreinen heeft geclaimd.
Het projectbureau Leidsche Rijn biedt bewoners de kans een braakliggend terrein tijdelijk te beheren. Er is ook een digitale kaart verspreid met de beschikbare locaties. Leden van de Partij voor de Dieren hebben nu alle nog beschikbare terreinen geclaimd om er groene en diervriendelijke initiatieven te ontplooien. "Locaties waar nog gebouwd gaat worden, mogen soms tijdelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld speelnatuur, bijenvelden, stadslandbouw, of kunnen tijdelijk dienst doen als plek voor een buurtactiviteit", aldus de partij.

BIJENVELD GEWEIGERD

Een eerder verzoek van de Partij voor de Dieren om op een van de terreinen een bijenveld te mogen aanleggen, werd geweigerd omdat politieke partijen niet in aanmerking komen voor het ontplooien van tijdelijke initiatieven op deze ongebruikte stukken grond. Omdat bewoners dit wel mogen, zijn leden van de Partij voor de Dieren in actie gekomen.
PvdD-raadslid Eva van Esch: "Onze leden, inwoners van Utrecht, geven hiermee een krachtig signaal af. Ze hebben zelf allerlei ideeën voor de invulling van 'hun' terrein. Bijvoorbeeld een natuurspeelplaats voor kinderen, een buurtmoestuin, tijdelijke natuur of een bloemenveld voor insecten. De boodschap is duidelijk: de vele braakliggende terreinen kunnen goed benut worden voor groene en duurzame initiatieven."
Na 21 maart wil de Partij voor de Dieren-fractie samen met de leden invulling gaan geven aan de braakliggende terreinen.