Celstraffen voor Utrechters na diefstal bankpassen

UTRECHT - Drie Utrechtse mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het plegen van een bedrijfsinbraak. November vorig jaar braken ze in bij een bedrijf in Utrecht. Met de daar gestolen bankpassen en pincodes werd later meerdere keren gepind.
De mannen (twee van 26 jaar oud en een van 34) wisten de toegangsdeur van het bedrijf te forceren. In één van de kantoorruimtes hebben ze een kluis meegenomen waar onder andere bankpassen en mobiele telefoons in lagen. Korte tijd later werd met de bankpassen geld opgenomen op verschillende locaties in Utrecht.
De twee 26-jarige verdachten zijn veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf, de 34-jarige verdachte tot 5 maanden gevangenisstraf.

KLUIS DUMPEN

De drie werden nog die ochtend gezien door een getuige. Hij ziet hoe twee mannen een deel van de kluis dumpen in een bosje, waarna hij de politie waarschuwt. De mannen gaan ervandoor in een witte auto. Mede dankzij deze getuige kan de gealarmeerde politie de verdachten aanhouden.

GEEN ENKEL RESPECT

Volgens de rechtbank hebben de verdachten zich enkel laten leiden door hun zucht naar geldelijk gewin. Ze hebben geen enkel respect getoond voor andermans eigendommen. Doordat de verdachten allemaal al eens zijn veroordeeld en gelet op de ernst van de diefstal is een deels voorwaardelijke gevangenisstraf volgens de rechtbank niet voldoende.