Sylvia Roording aan huis gekluisterd na diefstal 'Syllymobiel'

ACHTERVELD - De diefstal van een aanhangwagen in Achterveld heeft grote gevolgen voor de eigenaars. In de aanhanger stond een speciaal geprepareerde kar, waarmee Sylvia Roording voor belangrijke zaken de deur nog uit ging. Ze heeft heel veel lieve reacties gekregen, maar nog geen gouden tip over waar haar 'Syllymobiel' is.
Roording, kunstenares in Achterveld en in 2015 gast in het tv-programma 'Het mooiste meisje van de klas', wordt in België onderzocht op het zogenoemde overdruksyndroom. Ze heeft sinds twintig jaar last van chronische pijn en brengt haar dagen half leunend en half liggend op de bank door. Ze woont in een aangepaste woning, omdat ze geen trappen meer kan lopen. Door een speciaal wagentje met kussens en speciale wielen op ballonbanden kon ze zich buitenshuis zonder pijnlijke trillingen of schokken verplaatsen.

EMOTIONELE WAARDE

De 'Syllymobiel' heeft grote emotionele waarde voor Roording. Hij herinnert haar aan haar vader, die onlangs overleed. "De kar is speciaal voor mij gemaakt en mijn vader nam me daarmee overal naartoe. Door die kar kan ik naar de tandarts en het ziekenhuis. Eerder moest ik met de ambulance vervoerd worden. Sinds die stoel was mijn leven ietsje rijker."
Het voertuigje, dat in een aanhangwagen klaarstond, werd afgelopen weekend gestolen en nu is Roording ten einde raad. "Mijn vriend ging zondagmorgen de hond uitlaten en zag dat de aanhanger er niet meer stond. Hij dacht nog dat hij door de wind een stukje was weggerold, maar hij was echt weg." Volgens Roording stond de wagen om 4.00 uur 's nachts nog voor de deur.

LAMPJES

De speciale kar op drie wielen is goudgespoten en heeft een roze opbouw en roze kussens. De aanhanger is bruin en heeft een grijze huif en lampjes op de spatborden. De politie heeft inmiddels een aangifte van de diefstal ontvangen.
Roording hoopt dat de dieven beide voertuigen, maar in ieder geval haar 'Syllymobiel', ergens achterlaten als ze doorkrijgen dat ze er zelf niets aan hebben. "Hij is hartstikke roze, hij valt echt heel erg op. Misschien ziet iemand hem ineens ergens staan en bellen ze de politie."