Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

5000 badeendjes zwemmen door Utrecht voor het goede doel

1/2
UTRECHT - Vijfduizend badeendjes zijn vanmiddag in de Utrechtse gracht gekieperd. Daar streden ze voor de titel 'snelste badeendje van Utrecht'. De ludieke actie is georganiseerd door studenten om geld in te zamelen voor het goede doel.

De race is onderdeel van de Utrechtse Ragweek. Rag staat voor Raise and Give en het is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij studenten zich inzetten voor verschillende goede doelen.

Voorzitter van de Utrechtse RAGweek, Pascalle Stubenrouch, zegt dat ze iets opvallends wilden organiseren om aandacht te vragen voor de gekozen goede doelen. "We waren met z'n allen flink aan het brainstormen en wilden graag iets nieuws bedenken, iets geks. De inspiratie voor de duckrace kwam van een filmpje op internet waarin rubbereendjes in een bad werden gegooid en tegen elkaar moesten racen. Dit wilde wij ook, alleen dan groter."

Voor vier euro kon een badeendje geadopteerd worden. Degene met het snelste eendje kreeg een dinerbon. De opbrengsten van de actie gaan naar Stichting 113 Zelfmoordpreventie en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad