Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Jeugdcel voor gewelddadige straatroversbende uit Utrecht

UTRECHT - Drie leden van een gewelddadige straatroversbende uit Utrecht hebben vandaag jeugddetentie opgelegd gekregen. De groep is schuldig bevonden aan vijf gevallen van geweld en bedreiging op verschillende plaatsen in Utrecht.

Een 16-jarige Utrechter en een 19-jarige plaatsgenoot zijn beiden veroordeeld tot 8 maanden jeugddetentie, waarvan 7 voorwaardelijk. Ook moeten zij een taakstraf van 120 uur verrichten. Een 21-jarige handlanger krijgt 5 maanden jeugddetentie, waarvan 3 voorwaardelijk, plus 100 uur taakstraf. Bovendien moet het drietal hun slachtoffers zowel een materiŽle als een immateriŽle schadevergoeding betalen.

Een vierde verdachte is medeplichtig bevonden. Hij heeft zijn scooter uitgeleend aan de straatrovers. Deze 19-jarige Utrechter hoorde de rechter een taakstraf van 100 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk.


GEWELDDADIG

Bij de berovingen zijn onder meer een mes en een kapotte fles tegen de kelen van slachtoffers gezet. Een fietsster is 's nachts op de Jutfaseweg met de scooter afgesneden, waarna ze een schroevendraaier tegen haar nek hielden. Ook kreeg ze meermaals klappen in haar gezicht.

Omdat meerdere verdachten minderjarig waren, vond de zitting grotendeels achter gesloten deuren plaats.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad