Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Studenten wijken uit naar De Bilt en Bunnik

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Steeds meer studenten kiezen voor een woning in De Bilt, Bunnik of de Utrechtse Heuvelrug. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De Bilt zag het aandeel uitwonende studenten tussen 2011 en 2015 stijgen met liefst 27,3 procent. In Bunnik (23,3) en Utrechtse Heuvelrug (23,2) is de kans dat je een student tegenkomt ook flink toegenomen. De Bilt en Bunnik liggen dichtbij De Uithof, waar veel mensen studeren. De gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt ruimte aan de TMO Fashion Business School en het mariniersopleidingscentrum, beiden in Doorn.

Onder gemeenten met minstens honderd zelfstandig wonende studenten zagen IJsselstein (-21,6 procent) en Soest (-19,5) het aandeel studenten juist aanzienlijk dalen.


STUDENTENSTAD

Weinig verrassend is dat Utrecht verreweg de grootste studentenstad in de regio is. Liefst 13,7 procent van de huishoudens in de stad was in 2015 een uitwonende student. Hun aantal nam met 7,9 procent toe ten opzichte van 2011. In heel Nederland zijn slechts negen gemeenten waar studentenhuishoudens 10 procent of meer van de bevolking uitmaken.

Ook Zeist (3,5 procent), Utrechtse Heuvelrug (2,7) en Bunnik (2,2) hebben een aanzienlijke studentenbevolking.


VROUWEN

In Bunnik is het percentage vrouwen onder de uitwonende studenten het hoogst, bijna twee van de drie. Ook in Utrecht en Amersfoort is het aandeel vrouwelijke studenten hoog, tegen de 60 procent. Alleen in Utrechtse Heuvelrug, Nieuwegein en Stichtse Vecht zijn de mannelijke studenten (nipt) in de meerderheid.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad