Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Beslissing over toekomst Nieuwe Zandpad na de zomer

UTRECHT -

De gemeente Utrecht verwacht eind september meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het Nieuwe Zandpad. Daar moet weer een plek komen waar sekswerkers transparant en veilig hun werk kunnen doen, vindt het college.

Burgemeester en wethouders hebben besloten de realisatie van het Nieuwe Zandpad via een zogenaamde meervoudig onderhandse aanbesteding opnieuw in de markt te zetten. Dat betekent dat met alle zes de kandidaten al voorgesprekken zijn gevoerd, zodat zij al inhoudelijk op de hoogte zijn van het proces en de voorwaarden.

De duur van de overeenkomst wordt met 5 jaar verlengd naar 20 jaar. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de vraag van marktpartijen om meer zekerheid te krijgen over hun investering.In plaats van een huur- én een opstalovereenkomst komt er één overeenkomst.


KOMEN EN GAAN

Beja viel in januari af om de nieuwe prostitutiezone in Utrecht te gaan bouwen. Een medewerker van het bedrijf heeft vrouwen mishandeld en bedreigd. Investeerder Non Nobis die de plaats van Beja innam haakte in april plotseling af, na onenigheid met de gemeente over de voorwaarden.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -