Van Lieflandlaan hoopt op interventie gemeenteraad

UTRECHT - Bewoners van de Van Lieflandlaan in de Utrechtse wijk Tuindorp hopen dat de gemeenteraad donderdag een streep zet door het plan om studentencontainers in hun wijk te plaatsen. De karakteristieke woonblokken staan nu op de Uithof, maar daar moeten ze weg.
De bewoners vrezen dat de komst van nog meer studenten in de wijk zal zorgen voor veel overlast. Ook maken ze zich grote zorgen over geluidsoverlast, omdat de trappenhuizen van de containers van staal zijn gemaakt.
De afgelopen week hebben Tuindorpers druk gelobbyd bij de Utrechtse politiek. Op donderdag 10 januari staan de containers als hamerstuk op de raadsagenda. B&W hoopt dat er geen bezwaar is en dat de raad snel instemt de verplaatsing van de woonunits.

TEKORT

De 234 containers moeten weg van de Uithof, omdat daar 570 nieuwe studentenwoningen worden gebouwd. Wethouder Isabella wil de woonblokken snel herplaatsen omdat er een groot tekort is aan studentenkamers in de stad. Ook wil hij voorkomen dat eigenaar SSH de unieke units verkoopt.
Het terrein aan de Lieflandlaan ligt braak. Er zijn plannen voor de komst van 38 woningen, maar door de crisis worden die voorlopig niet gebouwd. Omdat hier al 1200 studenten wonen, vindt Isabella deze plek het beste.

Van Lieflandlaan hoopt op interventie gemeenteraad