Verkeer Midden-Nederland moet blijven oppassen

UTRECHT - De regio Utrecht moet ook woensdag rekening houden met het winterse weer.
Vooral lokale wegen kunnen plaatselijk spekglad zijn door het aanvriezen van sneeuwresten. Omdat het vannacht niet druk is op de weg, wordt het strooizout waarschijnlijk niet overal goed ingereden. Rijkswaterstaat verwacht op de snelwegen geen grote problemen, maar wel kan het ook hier lokaal glad zijn.
Op het spoor is net als dinsdag de winterdienstregeling van kracht. Dat houdt in dat er minder treinen rijden en reizigers vollere coupés kunnen verwachten.

DRUKKE DINSDAG

De avondspits is dinsdag relatief rustig verlopen, maar was met 350 kilometer file drukker dan anders. Vooral dinsdagochtend veroorzaakte de sneeuwval veel problemen. Rond 08.30 uur werd met een totale filelengte van 1007 kilometer het vorige record van 985 kilometer file verbroken, meldt de ANWB.
Vanwege de winterdienstregeling reden er dinsdag minder treinen. Toch vielen de problemen op het spoor mee in de regio.
Ook leerlingen die dinsdag moesten afrijden voor hun rijbewijs hadden last van de sneeuw. Ongeveer de helft van de rijexamens in onze regio ging niet door vanwege het slechte weer. De meeste rijlessen gingen wel door.

FIETS

Volgens de Fietsersbond hadden ook de fietsers onnodig veel last van de sneeuw. Volgens de bond moeten enkele gemeenten daarom beter hun best doen om fietspaden sneeuwvrij te maken. Alleen strooien is niet voldoende, er moeten ook veegwagens ingezet worden, aldus de bond.


Bekijk hier het item
Bekijk hier de live-bijdrage van verslaggever Rik Dogger